Alapítványunk adószáma: 18891120-1-18 Számlaszáma: 11747006-20197746

Egészségnap

2018.02.19-én az Ökoiskolai Munkacsoport szervezésében egészségnapot tartottunk az iskolában.

A nap célkitűzése az volt, hogy tanulóink figyelmét felhívjuk az egészséges táplálkozásra, az egészséges életmód és a sport fontosságára. A nap szlogenje: „Laktózmentes, gluténmentes, cukormentes!”.  A tanórákon elsajátított ismereteket gyakorolhatták, új ismereteket szerezhettek az állomások feladatainak teljesítése közben.  

Ezen a napon vendégek is érkeztek az intézménybe. A Sárvári Apiarius Mézlovagrend képviselői, Horváth Antal és Nagy Gábor, valamint a Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület elnöke, Makrai Attila. Makrai Attila jelképesen átadta a Méhész Egyesület felajánlását az intézmény igazgatójának, Domjánné Éder Mariettának.

Hét állomáson az ökoiskolai munkacsoport tagjai várták a csoportokat.

1. állomás: Izmosodj! Ügyeskedj!- a Mocorgó teremben játékos bemelegítő gyakorlatok után, egy- egy csoport sorversenyzett egymással. Minden tanuló teljesítette a pályát, ki segítséggel, ki önállóan. Hatalmas szurkolás mellett győzött mindig a jobbik.

2. állomás: Én is nagyon finom vagyok!- különleges, mediterrán gyümölcsökkel ismerkedtek a tanulók, melyekkel a mindennapokban nem találkoznak. Ezek kóstolgatásával, ízlelésével, tulajdonságaiknak megnevezésével új ismereteket is tanultak.

3. állomás: Gyógyít, és mézzel a legfinomabb!- a Sárvári Apiarius Mézlovagrend képviselői különböző ízű mézeket hoztak magukkal. Ezek kóstolgatása közben ismerkedtek tanulóink a méhészettel, megismerhették a szükséges eszközöket és tárgyakat, felöltözhettek a méhészek védőfelszereléseibe. A mézzel ízesített natúr gyümölcsteák igazi frissítő különlegességek voltak. Mézlovagok által felajánlott méz a hideg, téli napokon biztosan hozzájárul az egészség megőrzéséhez, a betegségek elkerüléséhez. Köszönjük!

4. állomás: Kóstolj meg!- Cukor-, glutén-, laktózmentes süteményekkel, pudinggal, lekvárokkal kínáltuk a „cukrászdába” betérő csapatokat. Mindezek olyan édességek voltak, melyekkel a mindennapi étkeztetés során nem találkoznak a gyerekek. Az ízük alig különbözik a megszokott édességekétől, és mégis finomak, egészségesek. Valamennyien jó étvággyal fogyasztották el ezeket az egészséges ételeket.

5. állomás: Finom és ízletes!- Szendvicseket készítettek a gyerekek. Abonett kenyerekre különböző zöldségekből, sajtból készített szendvicskrémeket kentek a tanulók.

6. állomás: Színezz!- A szorgos méhecskék munkáját elevenítették meg színes ceruzáikkal a tanulók. Az elkészült alkotásokból kiállítást tervezünk.

7. állomás: Tejivó!- Növényi alapú, tejhelyettesítő termékeket (Mandula tej, Kókusztej, Kesudiótej, Mandula-kókusztej, Rizs-zabtej, Szójatej) kóstolhattak ezen az állomáson a gyerekek és a felnőttek.

A délutánt filmvetítéssel zártuk. A méhek életéről, a mézkészítésről szerezhettek új ismereteket a tanulók.

 

Rum, 2018.02.19.

                                                                               

                                                                                                    Zsoldos Tibor Lászlóné

                                                                                                   Ökoiskolai Munkacsoport

Nyitvatartás

Intézményünk a tanév ideje alatt vasárnap 16 órától (kollégiumi beköltözés miatt) tart nyitva péntek délután 18 óráig.

A hivatalos ügyek intézésére munkanapokon 7 óra 15 perctől 16 óráig van lehetőség.

Eseménynaptár
<< jan 2018 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Események
  • Nincs bejegyzés