Alapítványunk adószáma: 18891120-1-18 Számlaszáma: 11747006-20197746

Egészségnap

 

                   

Egészségnap

 

2017.02.27-én az Ökoiskolai Munkacsoport szervezésében egészségnapot tartottunk az iskolában.

A nap célkitűzése egyrészt az volt, hogy tanulóink figyelmét felhívjuk az egészséges táplálkozás, a sport fontosságára, másrészt pedig az egészséges életmódra nevelés.  A tanórákon elsajátított ismereteket gyakorolhatták az állomások feladatainak teljesítése közben.

Ezen a napon vendégek is érkeztek az intézménybe. A Hobbisták Önvédelmi SE tagjai, a Sárvári Apiarius Mézlovagrend képviselői, és az Ocho Macho együttes.

Hét állomáson az ökoiskolai munkacsoport tagjai várták a csoportokat.

  • 1.állomás: Izmosodj! Ügyeskedj!- a Mocorgó teremben a hobbistákkal sportolhattak, játékos bemelegítő gyakorlatokat végezhettek, és az ügyesebbek kesztyűzhettek a sportolókkal. A hobbisták által felajánlott kulacsok a kirándulások során nagyon hasznosak lesznek! Köszönjük!
  • 2.állomás: Én is nagyon finom vagyok!- különleges, mediterrán gyümölcsökkel ismerkedtek a tanulók, melyekkel a mindennapokban nem találkoznak. Ezek kóstolgatásával, ízlelésével, tulajdonságaiknak megnevezésével új ismereteket is tanultak.
  • 3.állomás: Gyógyít, és mézzel a legfinomabb!- a Sárvári Apiarius Mézlovagrend képviselői különböző ízű mézeket hoztak magukkal. Ezek kóstolgatása közben ismerkedtek tanulóink a méhészettel, megismerhették a szükséges eszközöket és tárgyakat, felöltözhettek a méhészek védőfelszereléseibe. A mézzel ízesített, és natúr gyümölcsteák igazi frissítő különlegességek voltak. Mézlovagok által felajánlott méz a hideg, téli napokon biztosan hozzájárul az egészség megőrzéséhez, a betegségek elkerüléséhez. Köszönjük!
  • 4.állomás: Kóstolj meg!- Bulgur, köles, gersli! Különleges köreteket és hozzá fasírtot (túró, zabkorpa) kóstolhattak a gyerekek. Mindezek olyan ételek, melyekkel a mindennapi étkeztetés során nem találkoznak. Valamennyien jó étvággyal fogyasztották el ezeket az egészséges ételeket.
  • 5.állomás: Finom és ízletes!- Szendvicseket készítettek a gyerekek. Teljes kiőrlésű, magos kenyerekre különböző zöldségekből készített szendvicskrémeket kentek a tanulók, és nyers zöldségekkel díszíthették azokat.
  • 6.állomás: Vágj és ragassz!- Prospektusokból egészséges ételek képeinek kivágásával, mozaikragasztással kellett plakátot készíteni a tanulóknak.
  • 7.állomás: Gondolkodj és válaszolj!- A feladatlap kitöltése során a látottak, hallottak átgondolásával összegezhették a tanulók a napot.

A szombathelyi Ocho Macho zenekar „koncertjén” annyi boldog pillanatot élhettünk át, mellyel jó darabig feltöltődtünk energiával. Köszönjük!

A nap pillanatairól fényképek készültek, melyeket az iskola honlapján, a Galériában lehet megtekinteni!

                                                                              

                                                                                                    Zsoldos Tibor Lászlóné

                                                                                                   Ökoiskolai Munkacsoport

                                                                 

Eseménynaptár
<< ápr 2018 >>
hkscpsv
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Események