EGÉSZSÉGNAP, egy kicsit másképp…!
Az idei tanévben is megtervezte az Ökoiskolai Munkacsoport az Egészségnapot. A járványügyi szabályok azonban nem engedték a csoportos rendezvényeket, ezért módosítani, változtatni kellett a megszokottakon. Egészséghetet szerveztünk! Minden pedagógushoz eljuttattuk a tervezetet, az alapanyagokat. A megvalósításra egy hét volt a csoport képességeinek megfelelően. A visszajelzésekből arra a következtetésre jutottunk, hogy így jobb is volt talán, mert mindenki magának szervezte, olyan sorrendben a napokat, ami számukra a legmegfelelőbb volt. Sokkal több idő jutott az alapanyagok megismerésére, a szükséges eszközök kiválasztására, használatuk gyakorlására, egy- egy munkafolyamat képességeknek megfelelő végzésére, és a közös örömre, amikor a végeredmény elkészült.
A napok az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretek felidézésével, ismeretek pótlásával, új ismeretek elsajátításával kezdődtek.
1. NAP
MINDEN GYEREK KEDVENCE!
(csak egy kicsit más…)
joghurt vagy kefir + zabpehely + gyümölcs
- alapanyagok
- az elkészítés folyamata:
- az elkészült joghurt zabpehellyel, gyümölcsökkel:
2. NAP
KÓSTOLJ MEG!
saláta készítése: reszelt sárgarépa, egyéb zöldségek, magvak, salátaöntet
- alapanyagok:
- az elkészítés folyamata:
- az elkészült salátamix:
szendvics készítése: Abonett kenyér vagy teljes kiőrlésű toast kenyér, margarin, magvak; zöldségekkel, csírával díszítve
- az alapanyagok:
- az elkészítés munkafolyamatai:
- az elkészült szendvics:
3. NAP
GYÓGYÍT, és MÉZZEL a LEGFINOMABB!
mézes gyógytea készítése
- az alapanyagok, eszközök:
- az elkészítés munkafolyamatai:
4. NAP
EGY KIS MOZGÁS MINDENKINEK KELL…
5. NAP
MI TÖRTÉNT A HÉTEN?
- alkotás készítése
Zsoldos Tibor Lászlóné